Szentgyörgyhegyi palacsinta 2.



Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, 10 dkg darát dió, 2 dkg cukor, 0,5 cs. vaníliás cukor, 1,5 dl tej, 0,5 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola,
Borhab: 3 dl Szentgyörgyhegyi rizling, 3 tojás, 10 dkg cukor, 3 dkg finomliszt, 0,5 cs. vaníliás cukor, kevés citromhéj.
A darált diót cukros tejben felfőzzük, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzáadjuk a mazsolát.
A diókrémmel megtöltjük a palacsintákat, háromszögletűre hajtjuk. A bort a vaníliás cukorral, citromhéjjal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral, liszttel kikeverjük, hozzáöntjük a bort. jól elkeverjük. A tojásfehérjéből vert habot a kihűlt bormártásba keverjük. A borhabot a forró palacsintákra öntjük, porcukorral megszórjuk.