Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, 10 dkg darát dió, 2 dkg
cukor, 0,5 cs. vaníliás cukor, 1,5 dl tej, 0,5 citrom reszelt héja, 5 dkg
mazsola,
Borhab: 3 dl Szentgyörgyhegyi rizling, 3 tojás, 10 dkg cukor,
3 dkg finomliszt, 0,5 cs. vaníliás cukor, kevés citromhéj.
A darált diót cukros tejben
felfőzzük, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzáadjuk a mazsolát.
A diókrémmel megtöltjük a
palacsintákat, háromszögletűre hajtjuk. A bort a vaníliás cukorral,
citromhéjjal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral, liszttel kikeverjük,
hozzáöntjük a bort. jól elkeverjük. A tojásfehérjéből vert habot a kihűlt
bormártásba keverjük. A borhabot a forró palacsintákra öntjük, porcukorral
megszórjuk.