Hozzávalók 6 személyre: 2 kg csirke, 25 dkg vegyes zöldség, 1
nagy fej vöröshagyma, 70 dkg burgonya, 20 dkg paprika és 10 dkg friss
paradicsom (vagy 15 dkg lecsó), 2 gerezd fokhagyma, só, kevés köménymag, zsír
A megtisztított csirkét 8 darabba
vágjuk. A finomra vágott hagymát felhevített zsírban megpirítjuk, meghintjük
pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzátesszük a köménymaggal finomra
zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkét, megsózzuk, összekeverjük, fedő alatt
pároljuk. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert kis kockákra
vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, felöntjük vízzel és megpároljuk. Ha a csirke
puhulni kezd, hozzáadjuk a gerezdekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot (vagy
lecsót), az egyforma kis kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje. Hozzáadjuk a zöldséget a levével együtt, majd addig főzzük, míg a
burgonya és a csirke megpuhul. Tálaláskor csipetkét szórunk a tetejére.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc