40 dkg liszttel elkeverünk 1 cs.
V.-sütőport, azután deszkán összegyúrjuk 20 dkg zsírral, 2 egész tojással, 1
cs. V.-vanillincukorral, 1 citrom levével, és 12 dkg porcukorral. Többszörös
hajtogatás után ujjnyi vastagra nyújtjuk, és háromszögalakokra vágva, közepükre
a következő túróstöltelékből kis halmokat rakunk: 2 tojás sárgáját habosra
keverünk 8 dkg porcukorral, és 1 cs. V.-vanillincukorral, azután 25 dkg savótól
kinyomott, átpasszírozott tehéntúrót, 1 citrom reszelt héját, 6 dkg mazsolát és
a 2 tojásfehérje kemény habját adjuk, könnyedén keverve hozzá. A töltött
darabkákat kiflivé összesodorjuk, vajjal megkenjük, majd vajazott tepsiben szép
sárgára sütjük. Felszolgáláskor vanilin-szórócukorral bőven hintjük.