Sági homoktorta




Hozzávalók: 10 dkg finomliszt, 10 dkg kristálycukor, 5 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg reszelt főzőcsokoládé, 40 dkg gyümölcsíz, néhány csepp rum
A tetejére: 5 dkg porcukor, gyümölcsbefőtt, vagy friss gyümölcs, 10 dkg tortadara, vagy, 10 dkg kókuszreszelék
A forma kikenéséhez: zsír, liszt
A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a cukros sárgájába forgatjuk. A lisztet a sütőporral és a reszelt csokoládéval összekeverjük. Kevergetés közben a tojásmasszába szórjuk és kizsírozott, kilisztezett kerek tortaformába öntve, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon megsütjük.
Deszkára borítva hagyjuk kisülni, majd négy egyforma lapra vágjuk.
A gyümölcsízt megmelegítjük, a rummal ízesítjük, és a tortalapokat megkenjük vele. A torta oldalára gyümölcsíz, csokoládés tortadara (vagy kókuszreszelék) kerül.
A tetejét porcukorral meghintjük és valamilyen gyümölcsbefőttel, vagy friss gyümölccsel díszítjük.