Szalkai batyúsleves



Hozzávalók: Marhalábszárhús 0, 50 kg, Tyúk 0, 50 kg, Só 0, 05 kg, Sárgarépa 0, 25 kg, Gyökér 0, 25 kg, Karalábé 0, 10 kg, Zeller 0, 10 kg, Tojás 3 db, Gomba 0, 20 kg, Delikát 0, 01 kg, Petrezselyemzöld 1 cs. Vöröshagyma 0, 15 kg, Zsír 0, 08 kg, Tojásfehérje 2 db, Szerecsendió 0, 001 kg
Elkészítése: Tyúkhús és marhahúsból húslevest készítünk. Betétnek házi gyúrt tésztát készítünk, amelyet megtöltünk főtt darált, hússal, borssal, sóval, gombával ízesítve. A tésztákat tojással összefogatva batyu alakúra készítjük. Forró levesben kifőzzük, zöldséggel együtt tálaljuk.