Hozzávalók: 35 dkg marhafelsál, 30 dkg sertéstarja, 25 dkg
csirkemell, só, törött bors, 10 dkg magyar sonka, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1
kiskanál paprikakrém, 4 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg lángolt
kolbász, 1 kiskanál paradicsompüré, majoránna, kakukkfű, borókabogyó, 1
kiskanál liszt, 2 dl bor, 1 kiskanál mustár, 1 dl olaj.
Elkészítése:
Egy szép nagy 30-35 dkg gömbölyű felsál szeletet deszkán kiverünk, hogy minél
nagyobb lehessen. Megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük mustárral, és tesszünk rá
majoránnát, és két szép kivert sertés tarja szeletet. Ezt megkenjük Piros
Arannyal, meghintjük kakukkfűvel. Erre tesszük rá a csirkemellből nyert vékony
szeleteket, ezt beterítjük néhány kolbászszelettel, majd óvatosan, az egészet
felcsavarjuk. Hústűvel néhány helyen megtűzzük, szalonnával megtűzdeljük, forró
olajban mindkét oldalát átsütjük. Tesszünk hozzá 1 dl bort, 2-3 szem borókabogyót,
egy kettévágott vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, kevés vízben fedő alatt
puhára pároljuk. Ha levét elfövi, kevés borral mindég utána töltögetjük. Ha
megpuhult, zsírjára sütjük, tesszünk rá 1 evőkanál paradicsompürét, 1 kiskanál
mustárt, megszórjuk egy kiskanálnyi liszttel, kicsit pirítjuk, majd 1 dl borral
felengedjük.
A hústekercset egy deszkán
pihentetjük, majd felszeleteljük. Előmelegített tálra rakjuk, és körül öntjük
mártással.