Hozzávalók: 80 dkg lábszár, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 mokkáskanál
kakukkfű, Borsikafű, bazsalikom, izsóp, 2 babérlevél, 7 dl vörös bor, só,
törött bors, 1 dl olaj, 1 kiskanál pirospaprika.
Elkészítése: A kockára vágott
szalonnát az olajban kisütjük, megpároljuk benne a kockára vágott vöröshagymát,
megszórjuk pirospaprikával. Ezen megforgatjuk a feldarabolt húst, rátesszük a
zúzott fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, kakukkfüvet, izsópot,
babérlevelet, majd annyi vörös bort öntünk hozzá, amennyi ellepi, megsózzuk,
megborsozzuk. Fedő alatt takaréklángon, addig pároljuk, amíg a hús jól meg nem
puhult. A párolgó lét mindég vörös borral pótlójuk.
Rövid lével tálaljuk.