Hozzávalók: 35 dkg darált sertéshús, 2 db sertésköröm, 20 dkg
füstöltsonka, 20 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 20 dkg kukoricadara, 1.5 kg
káposzta, 2 dl tejföl, 1 csomag kapor, majoránna, só, 1 fej vöröshagyma, 2
gerezd fokhagyma, 2 kis konzervparadicsom, pirospaprika.
Elkészítése: a darált sertéshúst
apróra vágott füstölt sonkával, dinsztelt hagymával, fokhagymával és
fűszerekkel ízesítjük, összekeverjük. A kukoricadarát előzőleg beáztatjuk meleg
vízben és leszűrjük a masszához, melyet olajjal jól meglocsolunk, és állni
hagyunk. Közben a káposztát leforrázzuk, és leveleire szedjük. Az elkészített
tölteléket a káposztalevélben formásan henger alakúra töltjük. A tölteléket az
aprókáposztával kibélelt bográcsba rakjuk körkörösen. Amikor kb. a fele
káposztát beleraktuk, szépen megtisztított sertéskörmöket helyezünk rá, és
néhány szál friss kaprot, majd pedig a maradék káposztát. Paradicsomos lében
főzzük, tejföllel kínáljuk.