Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tarhonya, 1 közepes fej
vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 40 dkg burgonya, 15
dkg zöldpaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 8 dl húsleves, só, zsír
A felforrósított zsírban
halványsárgára pirítjuk a tarhonyát, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát,
a zúzott és összevágott fokhagymát. Megszórjuk édes-nemes rózsapaprikával, majd
hozzátesszük a kockára vágott burgonyát. A jó, húsos zöldpaprikát hosszában
négyfelé vágjuk, és a füstölt kolbásszal együtt ezt is a tarhonyába keverjük.
Forrásban lévő húslevessel felengedjük, szükség szerint megsózzuk és a sütőbe
téve, letakarva, a tarhonya teljes duzzadásáig, készre pároljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc