Hozzávalók: Élesztő 3 dkg, tej 1.5 dl, cukor 2 kocka. Liszt
0.5 kg, töpörtő 25 dkg, só 1 kk., tojássárgája 2 db, tejföl 2 dl, tej 1 dl,
tetejére 1 tojás.
Elkészítése: Másfél dl tejben 2
kockacukorral az élesztőt megáztatjuk, meleg helyre tesszük. A gyúródeszkára
teszünk 0.5 kg lisztet, 25 dkg finomra vágott töpörtőt, kávéskanál sót, 2 tojás
sárgáját, 2 dl tejfelt és a megkelt élesztőt, azután 1-2 dl tejjel könnyű
tésztává dolgozzuk ki. Háromszor egymás után nyújtjuk ki, harmadik nyújtásnál
meleg tállal befedjük, két óráig kelni hagyjuk. Azután kisujjnyi vastagra
nyújtjuk, megvagdaljuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással, és forró sütőben
lassú tűznél sütjük.