Ez egy nagyon gazdag, finom étel
- otthon, háznál könnyebb elkészíteni, de a természetben sem lehetetlen. Először
20 dkg füstölt kolozsvári szalonnát és jóféle gombát vékony metéltre vágok.
Felcsíkozok 80-100 dkg
sertéscombot, 50 dkg hátszínt, és 20 dkg sertésmájat. Kiolvasztom a szalonnát,
zsírjában megpirítok negyed kiló vöröshagymát és a gombát. Hozzáadom a húsokat,
és együtt pirítom tovább őket - sűrűn megkavarva. Ha megpuhultak a hozzávalók,
beleteszek még 30 dkg lecsót és 20 dkg konzervborsót levével együtt. Ekkor
kapja meg a fűszereket: sót, borsot, paprikát, zúzott fokhagymát (bőven), és
cseresznyepaprikát. Én saját paprikakrémet használok, de bármilyen csípős
megfelel hozzá. Kiforraljuk és összekeverjük egy kiló hasábburgonyával. Ez az,
amit nehezebb terepen elkészíteni, de meg kell mondjam, a bográcsban sült
burgonya nagyon finom tud lenni, ráadásul sokkal nagyobb adagokat lehet
egyszerre megsütni, mint tűzhelyen, lábosban.