Hozzávalók: 1-1 szál véres és májas hurka (50-60 dkg), 4
savanyú alma, 70 dkg savanyú káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 0,5 dl borecet,
1 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál olaj, késhegynyi törött szegfűszeg, őrölt
fekete bors és só ízlés szerint
Elkészítés: A hurkát alufóliába
csomagolom és előmelegített forró sütőben, vagy grillsütőben közepes lángon 15
percig sütöm, majd néhány percnyi várakozás után felnégyelem. Közben a
felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vagdalt
vöröshagymát, és ráteszem a savanyú káposztát. Kevés sóval, őrölt fekete
borssal, cukorral fűszerezem, és fedő alatt, saját levében félpuhára párolom.
Tűzálló tálba terítem, elhelyezem rajta a sült hurkadarabokat, és betakarom a
meghámozott, negyedekbe vágott almával. Rászórom a szegfűszeget, a csipetnyi
sót és a csipetnyi cukrot, rálocsolom a 0,5 dl vízzel elkevert borecetet, és
addig sütöm az előmelegített forró sütőben, amíg csak meg nem pirul a teteje.
Különlegesen finom ízek "sülnek" ki belőle!