Hozzávalók: 10 db sima édes palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 5 dkg
vaj, 1 dl tejföl, 5 tojás, 5 dkg mazsola, 10 dkg cukor, 5 dkg vaníliás cukor, 1
citrom reszelt héja, 20 dkg darált dió, 1 dl tejszín, 1/4 rúd vanília, 6 dkg
kakaópor, 6 dkg cukor, 25 dkg barackíz, 5 dkg vaj.
Az áttört túrót olvasztott vajjal
és tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, mazsolát, cukrot,
vaníliás cukrot, citromhéjat és jól elkeverjük.
Tejszínt cukorral és vaníliával
felforralunk, hozzáadjuk a diót, és addig forraljuk, míg jól kenhető massza
lesz belőle.
A palacsintákat megkenjük a diós
krémmel, erre egy palacsinta, rá túró. A következő palacsintát kakaóporral és
cukorral hintjük meg, az erre tett palacsintát lekvárral bekenjük. Ezt
ismételjük.
Vajazott sütőlapra tesszük, kevés
vajjal meglocsoljuk (lehet a palacsintákat közben is). Mérsékelt hőfokon 5-10
percig sütjük.
A fehérjékből vert kemény habba,
lekvárt és cukrot teszünk. Nyomózsákból úgy díszítjük vele a palacsintát,
mintha torta lenne. Pirosra sütjük.
Úgy szeleteljük, mint a tortát.