Szegedi marhagulyás 1.



Hozzávalók: 60 deka marhahús, 6 deka zsír, 5 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kiló burgonya, 15 deka vegyes zöldség, 6 deka liszt, 1 evőkanál lecsó, néhány szem köménymag, pirospaprika, só.
A vöröshagymát apróra vágva a zsírban megfonnyasztjuk, az egyenlő kockákra vágott húst megmosva rátesszük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk, míg a levét elpárologta. Ezután rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot, az apró kockákra vágott vegyes zöldséget, majd mindig csak annyi vizet öntünk alá, hogy oda ne égjen, puhára pároljuk.
Ha a hús puha, 1 liter vízzel felengedjük, beletesszük a lecsót, a kockákra vágott burgonyát. Amikor jól forr, belefőzzük a 6 deka lisztből készült csipetkét.