Hozzávalók: Sertéscomb 1,20 kg
Sertés apróhús (darált) 0, 40 kg, Só 0,05 kg, Bors 0,005 kg, Zsír 0,20 kg,
Gomba 0,15 kg, Liszt 0,15 kg, Vöröshagyma 0,15 kg, Paprika 0,01 kg. Fokhagyma
0,02 kg, Tejföl 0,60 l,
Túrós galuska: Liszt 0,80 kg, Túró 0,40 kg, Tojás 4 db, Só
0,05 kg, Zsír 0,12 kg
A sertéscombból egyforma
szeleteket vágunk, és vékonyra kiverjük, megsózzuk. Ezután vékonyra szeletelt
gombát kevés zsíron sóval, petrezselyemzölddel lepirítunk. A sertésapróhúst
ledaráljuk, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, utána összekeverjük a
gombával. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a szeleteket. Elősütjük, utána
paprikás lében megpároljuk. Tejfeles habarással sűrítjük.
Tálalása: túrós galuskával.