Hozzávalók: 70 dkg darált sertéshús, 2 db tojás, só, bors, 1
gerezd fokhagyma, 1 kanál reszelt vöröshagyma, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 dl tejföl,
egy citrom leve, 1-1 sárga és fehérrépa, 1 csomó petrezselyem.
Elkészítése: A darált sertéshúst
összegyúrjuk a nyers tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a
vöröshagymával és ujjnyi hosszú kolbászkákat formálunk belőle. Egy tűzálló
tálat kibélelünk hajszál vékony szalonna szeletekkel, erre egy sor karikára
vágott vöröshagymát teszünk, majd sorban ráfektetjük a kolbászkákat.
Megtisztítjuk, és felszeleteljük a répákat, meghintjük vele a húst, majd
alufóliával lefedve, sütőben 35-40 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük
róla, megöntözzük 2 dl tejföllel, melybe egy citrom levét csavartuk.
Visszatesszük a sütőbe, és alaposan átsütjük.