Hozzávalók: 60 dkg felszeletelt sertéscomb, 10 dkg alma, 6 dkg
vaj, 5dkg ementáli sajt, 3 dl tej, 2 kanál liszt, 2 tojássárgája, szerecsendió,
só.
Elkészítése: A meghámozott alma
magházát kivesszük, 8 szeletre daraboljuk, majd kevés vajon megpároljuk. A
hússzeleteket alaposan kiverjük, megsózzuk, majd mindkét oldalát szép pirosra
sütjük a maradék vajon. A megpárolt almaszeleteket kivajazott tűzálló tál
aljára terítjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, és leöntjük sajtos besamellel. A
mártást ízesítjük sóval, szerecsendióval, kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a
reszelt sajt kétharmadát, a két tojássárgáját, és bevonjuk vele a
hússzeleteket.
Meghintjük a maradék reszelt
sajttal, tetejére néhány vajdarabkát tesszünk, és előmelegített sütőben
aranysárgára sütjük.