Hozzávalók: 1 kg marhapacsni, 20 dkg füstölt szalonna, 10 dkg
vöröshagyma, só, törött bors, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 kiskanál piros
arany, 2 db szegfűszeg, 1-1 késhegynyi őrölt babérlevél, kakukkfű, 1 l
vörösbor, 2 szál sárgarépa, 5 dkg zeller, 1 csokor zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A feldarabolt
füstölt szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a kisebb szeletekre vágott marhahúst,
hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és egy kicsit együtt megpirítjuk.
Meghintjük őrölt bérlevéllel, kevés kakukkfűvel, tesszünk hozzá két szem
szegfűszeget, 1-1 mokkáskanál paradicsompürét és piros aranyat. Ráöntünk annyi
vörösbort, hogy ellepje és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk. Amikor
puhulni kezd a hús, hozzátesszük a sárgarépát és egy kevés nagyon apróra
vagdalt zellergumót. Ezekkel teljesen megpuhítjuk.
Ha levét elfőné, mindég csak vörösborral pótoljuk.