Szabolcsi sertésborda



Hozzávalók: Sertéskaraj 1, 20 kg, Vegyes zöldség 0, 50 kg, Zöldborsó konzerv 0, 20 kg, Gomba 0, 20 kg, Karfiol (tisztított) 0, 40 kg, Vöröshagyma 0, 15 kg. Zsír 0, 20 kg, Só 0, 05 kg, Liszt 0, 08 kg, Bors 0, 005 kg, Delikát 0, 01 kg. Parajpüré 0, 03 kg, Tejföl 0, 40 kg, Citrom 0, 15 kg
Köret: Burgonyagombóc 10 adag, Burgonya 3 kg, Liszt 0, 80 kg, Tojás 3 db, Petrezselyemzöld 1 cs. Szerecsendió 0, 001 kg, Bors 0, 005 kg
A sertésbordákat előkészítjük, kevés zsírban elősütjük. Zsírjában v. hagymát, gombát, vegyes zöldséget, karfiolt, zöldborsót párolunk a hússal együtt. A végén tejfeles habarással sűrítjük, ízesítjük sóval, borssal, citrommal, petrezselyemzölddel.
Tálalása: külön vízben kifőzött, burgonyagombóccal együtt történik.