Hozzávalók: Sertéskaraj 1, 20 kg, Vegyes zöldség 0, 50 kg,
Zöldborsó konzerv 0, 20 kg, Gomba 0, 20 kg, Karfiol (tisztított) 0, 40 kg,
Vöröshagyma 0, 15 kg. Zsír 0, 20 kg, Só 0, 05 kg, Liszt 0, 08 kg, Bors 0, 005
kg, Delikát 0, 01 kg. Parajpüré 0, 03 kg, Tejföl 0, 40 kg, Citrom 0, 15 kg
Köret: Burgonyagombóc 10 adag,
Burgonya 3 kg, Liszt 0, 80 kg, Tojás 3 db, Petrezselyemzöld 1 cs. Szerecsendió
0, 001 kg, Bors 0, 005 kg
A sertésbordákat előkészítjük,
kevés zsírban elősütjük. Zsírjában v. hagymát, gombát, vegyes zöldséget,
karfiolt, zöldborsót párolunk a hússal együtt. A végén tejfeles habarással
sűrítjük, ízesítjük sóval, borssal, citrommal, petrezselyemzölddel.
Tálalása: külön vízben kifőzött,
burgonyagombóccal együtt történik.