Hozzávalók:
Csokoládélap: 8 db tojás,
14 dkg liszt, 16 dkg Koronás Aranybarna cukor, 2 dkg Clio holland kakaópor, 3
dkg Rama margarin
Mandulás krém: 3 dl tej, 5
dkg vaníliás pudingpor, 1 db zöldmandula aroma, 25 dkg Rama margarin, 10 dkg
hántolt mandula, 5 cl triple sec, 20 dkg Koronás Aranybarna cukor
Mandulagrillázs: 15 dkg
Koronás Aranybarna cukor, 10 dkg méz, 5 dkg Rama margarin, 15 dkg mandula
Díszítéshez: 10 dkg
cseresznye, 5 dkg csokoládé
Csokoládélapot sütünk: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a
Koronás kristálycukor harmadával habossá keverjük. A tojásfehérjét a cukor
kétharmadával kemény habbá verjük. A fehérje-habot a tojássárgához tesszük, és
egyenletes keveréssel a Clio kakaóporos liszttel egyneműsítjük úgy, hogy ne
törjük össze a masszát. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletes lapot kenünk, majd 180 C-os sütőben
megsütjük. Ha a tésztánk rugalmas, szivacsos szerkezetű, felületét liszttel
meghintjük, a tepsibe megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni.
Elkészítjük a mandulakrémet.
A tejet, Koronás kristálycukrot, vaníliás pudingport felfőzzük egy sűrű
krémmé. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sárgakrémet,
triple sec likőrt, pirított darált mandulát és a mandula aromával egy pikáns
krémet keverünk. A csokoládés piskótalapot három egyenlő részre vágjuk,
likőrrel meglocsoljuk, és a krémmel betöltjük. A krémmel díszítve és grillázzsal,
csokoládéval, cseresznyével tesszük esztétikussá.
A mandulás grillázs készítése: A cukrot, mézet egy lábasban aranybarnára
pirítjuk. Hozzákeverjük a hántolt szeletelt mandulát és a margarint. Olajozott
lapos tepsiben 1 cm vastagra nyújtjuk. Még langyos állapotban szép egyenletes
rombuszra vágjuk. Ha kihűlt, csokiba mártjuk, ezzel díszítjük a mandulás
kockát.