Hozzávalók: 2 db marhahúsleves kocka, 60 dkg zöldbab, 1 fej
hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg főtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2
db zöldpaprika, 1 marék tarhonya, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál
pirospaprika, 2 evőkanál tejföl.
A szalonnát apróra vágjuk,
kisütjük, majd kiszedjük a pörcöket. A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra
vágott hagymát, beletesszük a felaprított zöldbabot, a negyedekre vágott
paradicsomot, és tovább pirítjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel,
pirospaprikával, felöntjük másfél liter vízzel és beletesszük a leveskockákat.
A sonkát gyufaszálnyira vágjuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk, és a szárazon
megpirított tarhonyával együtt beletesszük a levesbe. Addig főzzük, amíg a
tarhonya megpuhul. Utána letakarva állni hagyjuk 5 percet, és tálaláskor a
tejfölbe kevert szalonna-pörccel díszítjük.