Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 10 dkg zsír, 1 dkg
paprika, 16 dkg sárgarépa, 16 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg hagyma, 2 dkg só,
0,1 dkg törött bors, 5 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 6o dkg burgonya,
csipetke.
Elkészítés: A fácánt tollaitól
megtisztítjuk, és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét
és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk.
Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot
szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel
felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és
petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús már annyira
megpuhult, hogy elválik a csontjától, kivesszük, kissé lehűtjük, és
kicsontozzuk. A kicsontozott húst 2-4 dkg-os darabokra vágjuk, és visszarakjuk
a saját levébe. Kockára vágott burgonyát teszünk bele, csipetkét főzünk bele,
és így tálaljuk.