Hozzávalók: 25-30 dkg nyers füstölt sonka vagy egyéb,
kicsontozott füstölt hús, 1 kg vörös káposzta, 2 nagy alma, fél dl
cseresznyepálinka, 4 evőkanál olaj, 1 húsleveskocka, törött fekete bors, ízlés
szerint, 1 mokkáskanál csombor, tej a sonka áztatásához
Elkészítés: A nyers füstölt húst
előző nap annyi tejbe tesszük, amennyi teljesen ellepi, és felhasználásig hűtőszekrényben
tartjuk. Másnap nagyon vékony csíkokra metéljük, és tűzálló tálban felhevített
olajon hirtelen megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, torzsájától
megfosztott, és lereszelt vagy vékony metéltre vágott vörös káposztát. A
kicsumázott, meghámozott almaszeleteket hozzátesszük, megborsozzuk, megszórjuk
a csomborral, ráöntjük a cseresznyepálinkát és a 2 dl vízben feloldott
húsleveskockát. A tálat befedjük, és előmelegített forró sütőben közepesnél
kisebb lángon, két órán keresztül sütjük. Fokhagymával bedörzsölt pirítós
kenyérrel fogyasztjuk.