Tejszínes:
Összekeverünk 80 g lisztet, 1-1
kk. pirospaprikát, sót, őrölt borsot, majoránnát, 1 késhegynyi őrölt köményt, 2
gerezd zúzott fokhagymát. Ebbe forgatjuk bele a feldarabolt csirkét, majd
tepsibe rakjuk. Rászórunk 1 fej vékonyan felkarikázott vöröshagymát, 150 g
reszelt sajtot, 2-2 dl tejfölt és tejszínt, melybe 2 ek. olajat is kevertünk. A
tepsit alufóliával letakarjuk, 50 percig közepes lángon sütjük, majd nagyobb
hőmérsékleten 5-10 percig pirítjuk
Szalonnás:
4 csirkemellet vékonyan
felszeletelünk, besózunk 50 g szalonnát, és 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, 2
gerezd fokhagymát összezúzunk, mindezt összekeverjük 1 dl tejföllel, 1-1 kk.
mustárral és borssal, kevés sóval, s a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük
vele. Olajozott tepsiben, alufóliával letakarva, közepes hőmérsékleten kb. 40
percig sütjük.