Az öntethez: 30 g
vöröshagyma, 2 csomó metélőhagyma (mindkettő nagyon finomra vágva), só, ecet,
bors, 1 dl olaj, 5 g fűszerpaprika, 80 g Vitapricz.
Halsalátához: 700 g főtt
hal, 200 g zöldpaprika, 100 g friss paradicsom, 2 db kemény tojás, saláta
levelek.
Fenti anyagokból pikáns öntetet készítünk először, hadd érjenek össze az
ízek. Azután a puhára főzött, és szálkátlanított halat kisebb darabokra
aprítjuk fel, és lehűtjük. A zöldpaprikát kis kockákra vágjuk, és 2-3 percig
kevés hallében főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágva
magjait kinyomkodjuk, és szintén kockára vágjuk. Ezután mindezt összekeverjük,
ízlés szerint kevés citromlével ízesítjük, majd hűtőben néhány óráig
pihentetjük. Kemény tojásszeletekkel és saláta levelekkel díszítjük.