Hozzávalók: 8 szelet marhafelsál, 20 dkg füstölt szalonna, két
evőkanál zsír, 1 kg újburgonya, két fej vöröshagyma, só, pirospaprika, 2 dl
tejföl.
Elkészítése: A megsózott hússzeleteket a forró zsírban hirtelen kisütjük. Szalonnaszeletekkel kibélelünk egy mély
tűzálló tálat, belerakunk egy sor karikára vágott hagymát, meghintjük
paprikával, lefedjük a megtisztított, karikára vágott újburgonya egyharmadával.
Az egészet betakarjuk négy hússzelettel, majd egy sor burgonya, erre
vöröshagyma, só és paprika kerül. Erre
jön a hús másik fele, majd lefedjük a maradék burgonyával, majd az egészet
leöntjük a pecsenyezsírral elkevert tejföllel. A sütőben addig sütjük, míg a
belevalók megpuhultak, majd felső lángon pirosra sütjük.