Szabolcsi rakott felsál



Hozzávalók: 8 szelet marhafelsál, 20 dkg füstölt szalonna, két evőkanál zsír, 1 kg újburgonya, két fej vöröshagyma, só, pirospaprika, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A megsózott hússzeleteket a forró zsírban hirtelen kisütjük.  Szalonnaszeletekkel kibélelünk egy mély tűzálló tálat, belerakunk egy sor karikára vágott hagymát, meghintjük paprikával, lefedjük a megtisztított, karikára vágott újburgonya egyharmadával. Az egészet betakarjuk négy hússzelettel, majd egy sor burgonya, erre vöröshagyma, só és paprika kerül.  Erre jön a hús másik fele, majd lefedjük a maradék burgonyával, majd az egészet leöntjük a pecsenyezsírral elkevert tejföllel. A sütőben addig sütjük, míg a belevalók megpuhultak, majd felső lángon pirosra sütjük.