Szatmári töltött flekken



Szatmári töltött flekken 1.

Hozzávalók: füstölt szalonna, hagyma, gomba, sonka, tojás, zöldborsó, só, bors, paprika, flekken fűszerkeverék, liszt, étolaj.
Elkészítése: a füstölt szalonnát, a gombát és a sonkát kockákra szeleteljük, a hagymát pedig finomra vágjuk. Az alapanyagokból fűszeres tojásrántottát készítünk a zöldborsót is hozzáadva. Ezzel töltjük meg a vékonyra kiklopfolt tarjaszeleteket, majd összehajtva őket paprikás lisztbe forgatva olajban kisütjük.
Hagymás törtburgonyával tálaljuk.

Szatmári töltött flekken 2.

Hozzávalók: Sertés tarjahús 1,20 kg, Gépsonka 0,20 kg, Gomba 0,20 kg, Zöldborsó 0,20 kg, Vöröshagyma 0,05 kg, Zsír 0,25 kg, Só 0,5 kg, Bors 0,005 kg, Tojás 5 db, Petrezselyemzöld 1 cs., Hasábburgonya 10 adag. Vajas zöldborsó 5 adag. Ecetes v. befőtt szilva 0,50 kg
Sertéstarjából készítjük úgy, hogy a húst előkészítjük, a tölteléket, sonkát, gombát kockára vágjuk, adunk hozzá zöldborsót, sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük, egész tojásokkal megtöltjük, a húsokat fogvájóval megtűzve forró zsírban megsütjük. Tálalása: hasábburgonya, vegyes saláta és ecetes szilvával történik.