Szatmári töltött flekken 1.
Hozzávalók: füstölt
szalonna, hagyma, gomba, sonka, tojás, zöldborsó, só, bors, paprika, flekken
fűszerkeverék, liszt, étolaj.
Elkészítése:
a füstölt szalonnát, a gombát és a sonkát kockákra szeleteljük, a hagymát pedig
finomra vágjuk. Az alapanyagokból fűszeres tojásrántottát készítünk a
zöldborsót is hozzáadva. Ezzel töltjük meg a vékonyra kiklopfolt
tarjaszeleteket, majd összehajtva őket paprikás lisztbe forgatva olajban
kisütjük.
Hagymás
törtburgonyával tálaljuk.
Szatmári töltött flekken 2.
Hozzávalók: Sertés
tarjahús 1,20 kg, Gépsonka 0,20 kg, Gomba 0,20 kg, Zöldborsó 0,20 kg,
Vöröshagyma 0,05 kg, Zsír 0,25 kg, Só 0,5 kg, Bors 0,005 kg, Tojás 5 db, Petrezselyemzöld
1 cs., Hasábburgonya 10 adag. Vajas zöldborsó 5 adag. Ecetes v. befőtt szilva
0,50 kg
Sertéstarjából
készítjük úgy, hogy a húst előkészítjük, a tölteléket, sonkát, gombát kockára
vágjuk, adunk hozzá zöldborsót, sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük,
egész tojásokkal megtöltjük, a húsokat fogvájóval megtűzve forró zsírban
megsütjük. Tálalása: hasábburgonya, vegyes saláta és ecetes szilvával történik.