Szabolcsi titok



Hozzávalók: Bélszín (pácolt) 0, 50 kg, Borjú (comb) 0,50 kg, Szűzpecsenye (sertéskaraj) 0,50 kg, Só 0,05 kg, Máj 0,50 kg. Bors 0,005 kg, Olaj 0,20 l, Liszt 0,10 kg, Paprika 0,005 kg, Zsír 0,10 kg, Mustár 0,05 kg, Tojás 10 db, Sonka 0,20 kg, Vegyes salátakörítés 5 adag, Sült burgonya 10 adag
Háromféle húsból készítjük: bélszín, borjúcomb, sertés- karaj, és a sertésmájat felszeleteljük, bepácoljuk, olajban sóval, borssal állni hagyjuk egy órát. Közben tojásból lepényt készítünk, sonkával egybesütjük.
Tálalása: pirított burgonyával úgy történik, hogy egy mélyebb edényt a tojáslepénnyel kibélelünk, a húsokat egyenlően elhelyezzük, kitöltjük burgonyával, és tálra borítjuk.
Díszítjük vegyes salátával.