Hozzávalók: 2,5 kg sertéskaraj, 1,5 kg alma, 1,5 kg savanyú
káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, 1-2 evőkanál kristálycukor, 2 pohár száraz
fehérbor, 10 dkg zsír, 3 szem szegfűszeg, ízlés szerint törött bors, só.
A húst kicsontozzuk és
felszeleteljük. A káposztát szükség szerint átmossuk, és ízlés szerint
cukorral, törött borssal fűszerezve fedő alatt félpuhára pároljuk. Az almákat
megmossuk, kicsumázzuk, és negyedekbe vágjuk. A felszeletelt húsokat a forró
zsíron hirtelen átsütjük. Nagy tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük az egész káposztát,
szorosan egymás mellé ráhelyezzük a kisült hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk,
majd a negyedekbe vágott almát elosztjuk rajta. Ezt megszórjuk a porrá őrölt
szegfűszeggel, csipet cukorral és sóval, és a fehérborral leöntve lefedjük.
Forró sütőben sütjük közepes lángon, 1 órán át, végül a fedőt levéve, erős
lángon 10 percig pirítjuk.