A sóval és törött borssal
bedörzsölt sertésbordákat lisztbe mártjuk, és felhevített olajban elősütjük,
majd lábosba áttesszük.
A visszamaradt olajban
paradicsompürét pirítunk, zúzott fokhagymát keverünk el benne, majd liszttel
meghintve csontalaplével és fehérborral felengedjük. A pecsenyelevet a bordákra
szűrjük, s a húst kakukkfűvel fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk.
Kockára vágott császárszalonnát
kevés olajban félig megpirítunk. Majdnem puhára főzött fejtett babot,
szeletekre vágott zöldpaprikát teszünk bele, ezzel együtt pirítjuk, majd
finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük. A párolódó sertésbordákhoz
adjuk, és befejezzük a puhítást.
Tálaláskor a sertésbordákat
előmelegített mélyebb tálba helyezzük, és bevonjuk a mártásos fejtett babbal.