Hozzávalók: 1,2 kg
nyúlgerinc, törött bors, 10 dkg vaj, 60 dkg alma, 2 dl tejszín, 8 cl konyak,
húsleveskocka, liszt, só
Elkészítése:
A nyúlgerincről a húst lefejtjük, és
egyforma nagy filékre szeleteljük. Húsverő kalapáccsal kissé kiveregetjük,
sóval, törött borssal ízesítjük. A fele mennyiségű vajat felhevítjük, és a
filék mindkét oldalát megsütjük. A megtisztított alma magházát eltávolítjuk,
vékony szeletekre vágjuk, és a megmaradt vajban megsütjük. Az alma sütéséből
megmaradt vajba öntjük a tejszínt, és a konyakot és jól beforraljuk. Hozzáadjuk
a húsleveskockát, majd kevés vajjal összegyúrt liszttel sűrítjük. Néhány
percnyi forralás után finom szűrőn átszűrjük. Tálaláskor a nyúlfilékre
helyezzük a sült almaszeleteket, és a forró mártással leöntjük. Köretként
párolt gyümölcsöt vagy párolt rizst adunk hozzá.