Soproni sertésoldalas




Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, 1 dl olaj, 1 kanál paradicsompüré. 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, majoránna, pirospaprika, 1 dl fehérbor, 5 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése: Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük, és félre tesszük. A pecsenyezsírban megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és vöröshagymát, megszórjuk paprikával, ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát. A visszarakott oldalasokat ebben a mártásban puhára pároljuk. Apróra vágott burgonyát olajban megsütünk, pecsenyetálra halmozzuk, erre rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.