Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, 1 dl olaj, 1 kanál paradicsompüré.
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, majoránna, pirospaprika, 1 dl
fehérbor, 5 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése: Az oldalast
kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalát
pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük, és félre tesszük. A pecsenyezsírban
megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és vöröshagymát, megszórjuk paprikával,
ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a
megzúzott fokhagymát. A visszarakott oldalasokat ebben a mártásban puhára
pároljuk. Apróra vágott burgonyát olajban megsütünk, pecsenyetálra halmozzuk,
erre rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.