Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 30 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma,
6 dkg liszt, 5 tojás, 12 dkg zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem, törött bors, só,
3 dl olaj.
A paprikákat kicsumázzuk, enyhén
sós vízzel leforrázzuk és lecsepegtetjük. A megtisztított gombát kisebb
kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk,
hozzáadjuk a gombát, megszórjuk vágott petrezselyemmel, sóval, borssal
ízesítjük. Amikor elfőtte a levét, hozzáadunk 3 habosra kevert tojást, és lágy
rántottaszerűre megsütjük. Ezzel a tojásos töltelékkel töltjük meg a
paprikákat, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Forró olajban megsütjük.
Metélőhagymával megszórt párolt rizzsel tálaljuk.