Hozzávalók: 80 dkg felsál, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg
sertéshús darálva, 1 db vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 db tejben áztatott zsemle,
1 kanál pirospaprika, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, 4 db
savanyú uborka, 1 dl olaj, 1 késhegynyi kakukkfű, 1 késhegynyi majoránna, 1
kanál paprikakrém, 1 kanál paradicsompüré, 1 tojás.
Elkészítése: A szép nagyra
szeletelt felsál-t jól kiverjük, megkenjük paprikakrémmel, megszórjuk
kakukkfűvel, majoránnával. A sertéshúst az apróra vágott paprikás hagymára
tesszük, egy darabig azt is pároljuk, majd hozzáadjuk a finomra szeletelt
gombát. Ha már az is megpárolódott, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 10dkg darált
füstült szalonnát, az áztatott elmorzsolt zsemléket és a tojást. Vastagon
rákenjük a hússzeletekre, közepére helyezünk néhány savanyú uborkát és
felcsavarjuk. Hústűvel megtűzzük, kevés forró olajon körben hirtelen megsütjük,
majd sütőben, gyakori öntözgetéssel megsütjük.
Ha már megpuhult, s fedés nélkül
szép színt is kapott, levéből kiemeljük, a pecsenyezsírt felforraljuk, teszünk
bele egy evőkanál lisztet, 1 paradicsompürét, kicsit pirítjuk, ráöntjük a
vörösbort, felforraljuk, a tálra készített hústekercsre öntjük, és forrón
tálaljuk.