Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 25 dkg kolbász, 20 dkg
kolozsvári szalonna, 15 dkg zsír, 1,5 kg savanyú káposzta, 20 dkg vöröshagyma,
2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 2 dl tejföl, só, bors,
kakukkfű.
Elkészítése: A sertéshúst
megdaráljuk, a hagymát apróra vágjuk, és együtt olajban megpirítjuk,
megpaprikázzuk. A füstölt szalonnát
vékony szalonnaszeletekre vágjuk, megpirítjuk beletesszük rövid időre, a
karikára vágott füstölt kolbászt is. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú,
kimossuk, és föltesszük főni néhány csonttal vagy bőrkével. Mély tűzálló tál
belsejét megzsírozzuk, és kibéleljük egy 3-4 cm réteg lecsurgatott káposztával.
Ráhelyezünk egy réteg kolbászt és szalonnaszeleteket, hozzáadjuk a fokhagymát,
kakukkfüvet, egy vékony réteg párolt rizst, és lefedjük egy réteg pirított
paprikás hússal. Ezután ugyanilyen sorrendben ismételjük meg a rétegezést. A
végén borítsuk be a maradék káposztával. Öntsük le tejföllel, és a sütőben
pároljuk közepes lángon kb. 3/4 óra hosszat.