Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb szelet sertéshús, 1/2kg
zöldbab, 5dkg liszt, 1 evőkanál zsír vagy 3 kanál étolaj, 1 fej vöröshagyma,
5dkg füstölt szalonna, 2-2 db paprika, paradicsom, 1 pohár tejföl, só, törött
paprika
A hússzeleteket kicsit
kiveregetjük, lisztbe mártjuk, forró zsírban mindkét felét megkapatjuk. A
húsokat félretesszük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a felaprított
hagymát az apróra vágott szalonnával, megszórjuk egy kevés törött- paprikával.
Hozzáadjuk a tisztított, darabolt babot, a szeletelt paprikát, megsózzuk,
rárakjuk az elősütött húsokat, öntünk alá egy kevés vizet, és lassan pároljuk.
Mikor a bab félpuha, hozzátesszük a szeletelt paradicsomot is. Ha a hús és a
bab is megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk egy kanál liszttel, átkeverjük és
ráöntjük a tejfölt, jól összeforraljuk (ha kell, kevés vizet is öntünk hozzá).
Ha télen, üveges babból készítjük, akkor a babot csak a végén tesszük hozzá.