Hozzávalók: 10-15 dkg
hagyma, 5-10 dkg zsír, pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, köménymag, só, 1 kg
sertésköröm, 10 dkg lecsó, fél kg savanyú káposzta, 2 dl tejföl
Elkészítés: 10-15 dkg apróra vágott hagymát 5-10 dkg zsírban halványan
megpirítunk, megszórjuk 1 dkg többféle pirospaprikával, majd elkeverjük. Ezután
kevés vízzel felengedjük, hozzáadunk 1-2 gerezd fokhagymát, pár szem őrölt
köménymagot, kevés sót, és az előfőzött 1 kg sertéskörmöt levével együtt, fedő
alatt puhára pároljuk. Ezután a körmöket kiszedjük egy másik edénybe (a
szilánkok végett), majd a pörköltlét 10 dkg konzervlecsóval vagy nyáron
zöldpaprikával, paradicsommal ízesítjük, és még egyszer felforraljuk. Az így
készített körömpörkölt rövid levébe fél kg kicsavart savanyú káposztát teszünk,
és a pörkölt levével jól összekeverjük. Kevés meleg vízzel felengedjük, és
mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Amikor a káposzta puhára főtt, 2 dl tejfölből
és 2 dkg lisztből habarást készítünk, majd ráöntjük. A melegen tartott körmöt a
tál aljára, a forró káposztát a tetejére rakjuk, kevés tejföllel még leöntjük,
és finomra vágott kaporral megszórjuk.