Hozzávalók 4 személyre: 1200 g pisztráng egészben, 200 g
krevett (rák), 200 g sárgarépa, 100 g gyökér, 100 g zeller, vöröshagyma,
babérlevél, egész bors, citrom, 2 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 100 g vaj, 50 g
liszt, 2 tojás, fehérbors, szőlő, gomba
100 g rákot vajban megpirítunk,
fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt, ráütjük a tojást és megsütjük. A
pisztrángot kifilézzük, a szeleteket kiterítjük, sóval, fehérborssal
fűszerezzük, a rákos tölteléket egyenlő mennyiségben a szeletekre halmozzuk, betekerjük
és félretesszük. Páclevet főzünk a halcsontból, zöldségekből babérlevél, só,
vöröshagyma, citrom, fehérbor hozzáadásával. Készre főzés után leszűrjük,
belehelyezzük a haltekercseket, és ebben a lében megpároljuk. Világos vajas rántást
készítünk, felengedjük a hal levével, tejszínt adunk hozzá, végül hozzáöntjük a
fehérbort, és összeforraljuk. Forró vajban az apróra vágott gombát,
félbevágott, kimagozott szőlőt, a maradék rákot megfuttatjuk, és a mártáshoz
adjuk. Jól összeforraljuk, és a halszeletekre öntve tálaljuk.