Hozzávalók: 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, 5
dkg gomba, 2 evőkanál zöldborsó, 1 késhegynyi törött bors, 1 csomó
petrezselyemzöld, 10 dkg marinált paradicsompaprika (konzerv), 5 dkg sertésmáj,
60 dkg rövid karaj, 5 dkg zsír.
Elkészítése: A csíkokra vágott
kolozsvári szalonnát félig kiolvasztjuk, majd hozzátesszük a csíkokra vágott
vöröshagymát, a felszeletelt gombát, a zöldborsót és együtt pirítjuk az
egészet, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor sóval, borssal fűszerezzük,
petrezselyemzölddel megszórjuk és hozzákeverjük a cikkekre vágott marinált
paprikát és májat. A karajból 8 bordaszeletet vágunk, kiklopfoljuk, a széleit
bevagdossuk. Sóval megszórjuk, és kevés zsírban, vagy faszénparázs felett
megsütjük. A bordákra öntjük a ragut és hasábburgonyával körítve, salátával
díszítve tálaljuk.