Brindzás pirog



Hozzávalók:
Tészta: 500 g daraliszt, 1 tojás, só, víz
Töltelék: 300 g brindza, 3-4 főtt krumpli, só, snidling (metélőhagyma) esetleg kapor a töltelékhez, 80 g füstölt szalonna
A lisztet, tojást, sót és a vizet összekeverve metélt keménységű tésztát készítünk, amit kilisztezett deszkán elsodrunk. A tészta felére kis halmokat rakunk a töltelékből, majd a tészta másik felével letakarjuk. A töltelékek körül a tésztát megnyomkodjuk, és felvágjuk majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha megfőtt a szalonna zsírjával meglocsoljuk, pirított szalonnadarabkákkal és apróra metélt snidlinggel megszórjuk.
A tölteléke pedig a következő: A főtt krumplit áttörjük, összekeverjük a brindzával, sózzuk és ízesítjük snidlinggel vagy kaporral.