Hozzávalók:
Tészta: 500 g daraliszt, 1 tojás,
só, víz
Töltelék: 300 g brindza, 3-4 főtt
krumpli, só, snidling (metélőhagyma) esetleg kapor a töltelékhez, 80 g füstölt
szalonna
A lisztet, tojást, sót és a vizet
összekeverve metélt keménységű tésztát készítünk, amit kilisztezett deszkán
elsodrunk. A tészta felére kis halmokat rakunk a töltelékből, majd a tészta
másik felével letakarjuk. A töltelékek körül a tésztát megnyomkodjuk, és
felvágjuk majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha megfőtt a szalonna zsírjával
meglocsoljuk, pirított szalonnadarabkákkal és apróra metélt snidlinggel
megszórjuk.
A tölteléke pedig a következő: A
főtt krumplit áttörjük, összekeverjük a brindzával, sózzuk és ízesítjük
snidlinggel vagy kaporral.