Hozzávalók: 4 szelet sertésborda, 20 dkg lángolt kolbász, 60
dkg savanyú káposzta, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma. 1 dl olaj,
só, törött bors.
Elkészítése: A kivert, megsózott
megborsozott bordaszeleteket kevés olajban hirtelen, szép pirosra sütjük.
Kuktaedény aljára rakjuk, tetejét beborítjuk karikára vágott lángolt
kolbásszal, melyre a savanyú káposztát terítjük. A pecsenyezsírban megpirítjuk
egy kicsit a paradicsompürét, elkeverjük 1 kanál liszttel, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát, feleresztjük 1,5 dl vízzel és a káposztára öntjük. A kuktát
lezárjuk, és a jelzéstől számított 15 percig főzzük.
Előmelegített tálra tesszük, és forrón tálaljuk.