Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt csülök, 5 dkg
füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 30 dkg
savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só
A tarkababot a felhasználás
előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük
főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük,
zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés
pirospaprikával megszórjuk, és az egészet a fövő babhoz öntjük. Amikor a bab
félig megpuhult hozzátesszük a savanyú káposztát és a karikára vágott füstölt
kolbászt. Amikor e tartalmas egytálétel készre főtt, cserépedényekbe átmerjük,
mindegyik tálka ételt gazdagon meglocsolunk tejföllel és a kis tálkákat a forró
sütőbe téve, jól egybefőzzük.