Ajánlott ital: Csongrádi Cabernet Franc
Hozzávalók:
A kolbászhoz: 1,5 m sertésbél, 80 dkg sertésdagadó, 3 dkg só,
1 dkg frissen törött fehér bors, szerecsendió, 1 szál citromfű, 1 szál
kakukkfű, 2-3 gerezd fokhagyma, fél dkg őrölt köménymag,
A körethez: 1 kg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg só,
frissen törött fekete bors, ízlés szerint, a kolbász zsírja, amiben készre
fogjuk sütni
Elkészítése: A darált
sertésdagadót beízesítjük a fűszerekkel, majd a kimosott sertésbélbe töltjük.
Tepsiben a hagyományos módon készre sütjük.
A köret készítése: miközben sül a
kolbász a sütőben, a burgonyát megfőzzük, majd kisebb darabokra felvágjuk. A
finomra vágott vöröshagymát a kisült kolbász-zsírban megpirítjuk egy palacsintasütőben
(de nem nagyon), rátesszük a darabolt burgonyát, és mindkét oldalán adagonként
készre sütjük.
Fatálon tálaljuk a
következőképpen: díszítésként darabolt almapaprikát, paradicsomot és hegyes
paprikát helyezünk a tál bal oldalára, mellé helyezzük a ferdén feldarabolt
kolbászt, és körítjük a borított burgonyával.