Hozzávalók: 4 csirkemell vagy comb, 1 kg zsenge karalábé, 1/2
dl olaj, 40 g liszt, 2-3 dl tejföl, 1 cs. petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 1
mk. pirospaprika, só, bors
Elkészítése: A csirkehúst az olaj
felén hirtelen megpirítjuk, tányérra szedjük. Az olajat áttöltjük egy nagyobb
lábasba, az aljára teszünk egy sor meghámozott, megmosott, kisujjnyi darabokra
vágott karalábét, rá a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, mellédobjuk a zúzott
fokhagymát, betakarjuk a maradék karalábé hasábokkal, és egy kevés vizet öntünk
alá. Mérsékelt tűzön, fedő alatt, csak rázogatva a lábast, puhára pároljuk. A
maradék olajon világosra pirítjuk a lisztet, a tűzről lehúzva meghintjük
pirospaprikával, felengedjük 2 dl hideg vízzel, és a megpuhult karalábéhoz
adjuk (a húst előtte kivesszük belőle, nehogy szétessen). Belekeverjük a
tejfölt, jól kiforraljuk - sűrű főzelékállaga lesz-, visszatesszük bele a húst,
megszórjuk vágott petrezselyemmel és forrón tálaljuk.