Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl
olaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, só bors, 1 kanál liszt, 1
kiskanál paradicsompüré, kakukkfű, 2 dl bor.
Elkészítése: A birkacombbot
megtűzdeljük szalonnával, és megkötözzük zsineggel, mint a sonkát. Megsózzuk,
megborsozzuk, és forró olajban minden oldalát megsütjük, majd félretesszük.
Zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a karikára vágott
zöldségeket is, meghintjük liszttel, hozzáadjuk a paradicsompürét, borssal,
kakukkfűvel fűszerezzük. Ráöntjük a bort, beletesszük a húst, és fedő alatt
puhára pároljuk.
A húst előmelegített tálra rakjuk, a mártást forrón
rászűrjük.