25 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 20-25 dkg aszalt
szilva, 25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 3 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma
(vagy 1 kis fej hajszálvékonyra vágott vöröshagyma), 5 dkg sós mandula vagy
mogyoró (vagy mandula és 1 mokkáskanál só), törött bors és só ízlés szerint,
salátalevelek
Az aszalt szilvát előző este
megmossuk, és meleg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, kimagozzuk, majd vékony
csíkokra vagdaljuk. Ugyancsak vékony csíkokra metéljük a füstölt sonkát, a
zöldhagymát pedig szárával együtt felkarikázzuk. A sós mandulát megdaráljuk és
belekeverjük a tejfölbe. Sóval, borssal fűszerezzük, majd az egészet
összekeverjük. Az előzőleg jól behűtött salátát megmosott és megszárított
salátalevelekre tálaljuk. Tálalás előtt akár 2 nappal is elkészíthetjük, minél
jobban összeérnek az ízek, annál jobb lesz.