Hozzávalók: 1 nagyobb
csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csokor
petrezselyemzöld, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 citrom, 2 dl
tejföl.
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk. Egy tűzálló tál aljára vékonyan
füstölt szalonna szeleteket teszünk, és rárakjuk a csirkedarabokat. A fehér és
sárgarépát karikára vágjuk, és szintén rátesszük. Meghintjük vágott
petrezselyemmel, 1 dl bort öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk. Ezután
levesszük a fedőt, zsírjára sütjük, a húsdarabokat előmelegített tűzálló tálra
tesszük. A megmaradt zöldséges, borsos mártást meghintjük egy kanál liszttel,
1-2 percig pirítjuk, majd szitán áttörjük. A tejföllel és a citrom levével
ízesítjük, a tálra szedett csirkére öntjük, és jól átforrósítjuk.