Hozzávalók: 2 kicsi kicsontozott csülök, 2 dl tejföl, 2 gerezd
fokhagyma, 15 dkg csípős juhsajt, ízlés szerint törött bors, só.
A kicsontozott bőrös csülköket
annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Levéből kiemelve
lecsöpögtetjük, majd vékony csíkokra metéljük. Tűzálló lapos tálra terítjük a
húscsíkokat, és leöntjük 1 dl átszűrt csülök-főzőlé, a tejföl, a megreszelt
juhsajt, a tisztított és szétzúzott fokhagyma, valamint a törött bors
keverékével. Alufóliával lefedve forró sütőben sütjük 25 percig, ezután az
alufóliát levéve, pirosra pirítjuk. Szalmaburgonyával vagy sült
hasábburgonyával kínáljuk, káposztasaláta kíséretében.