Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér,
1 nagy lila hagyma, 3-4 evőkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só, 1 teáskanál
kakukkfű, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10 szem borókabogyó, 1
narancs héja, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál pritamin, 5-6 dl tihanyi
kékfrankos.
Elkészítése: Megtisztítom, és
nagyon apróra vágom a zöldségeket és a hagymát. Forró olajon megpirítom, majd
hozzáadom a kis kockákra vágott húst, és zsírjára pirítom. Közben megsózom,
kakukkfűvel, borssal, fokhagymás sóval, szétnyomott borókabogyóval, reszelt
narancshéjjal, paradicsompürével, és pritaminnal fűszerezem. Apránként aláöntöm
a vörösbort, és fedő alatt puhára párolom, közben gyakran megkeverem. Köretnek
kifőzött kagyló - tésztát adok mellé.