Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl, 25 dkg cukor, 1 liter tej, fél citrom héja, 5 dkg mazsola, 1
csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál porcukor, 1 csipet só.
A sütőporral, sóval elegyített
lisztet eldolgozzuk 3 tojással, és szükség szerint kevés vizet is hozzáadva
gyúrt tésztát készítünk. Rövid pihentetés után 2 mm vastagra kinyújtjuk, meglocsoljuk
olvasztott vajjal, és a következő töltelékkel megkenjük: az áttört túrót,
tejfölt, cukrot, 2 tojást reszelt citromhéjjal és megmosott mazsolával ízesítve
elkeverjük. Feltekerjük a tésztát, és kivajazott tepsibe téve fektetjük. Ekkor
ráöntjük a vaníliás cukros tejet, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 50
percig sütjük. Ez alatt a tejet magába szívja a tészta, és megsül.
Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.